Loader

2.3.2016.

Raspisivanje

03.mart,21:06

Ko su junaci predizbornih prepu-cavanja; zbog koga je Vršac postao grad; odakle kreću naprednjaci

Izolacija i imaginacija

„Izjava Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade Srbije i Srpske napredne stranke, da će Sanda Rašković Ivić kao premijer voditi zemlju u izolaciju predstavlja novu besmislicu izrečenu u strahu režima od rasta rejtinga koalicije DSS i pokreta Dveri“ , saopšteno je iz DSS.

U reagovanju na ovo Zorana Mihajlović je rekla: „Probajte da zamislite premijerku Sandu Rašković Ivić koja kaže da je u ekonomskom interesu Srbije da bude protiv EU u trenutku kada Srbija više od 60 odsto svega što proizvodi prodaje na tržištu EU i kada najviše stranih investicija dolazi iz Evrope. Zar to nije izolacija Srbije?“ U „rat“ saopštenjima uključio se i Boško Obradović iz Dveri: „Ne može se reći da SNS nema rezultate: smanjenje plata i penzija, protivustavni Briselski sporazum, Sporazum sa NATO, poskupljenje cene struje, zaduživanje za oko 9 milijardi evra, nastavak partijskog zapošljavanja…“

Šta je problem?

Lider SDS Boris Tadić tvrdi da je dogovor DS, SDS i LDP bio postignut i potpisan, ali je nakon toga DS izašla iz pregovora. „Šta je problem, to pitajte DS, mi iz SDS svakako nismo.“, poručio je on.

„Nećemo se baviti opozicijom. Nastupićemo svom snagom protiv aktuelne vlasti.“, dodao je ujedno najavljujući nastavak razgovora sa LDP, LSV i drugim manjim strankama o tome u kom formatu će izaći na izbore.

Fokus na Vojvodini

Prema pisanju „Danasa“, u nedelju bi iz Sremske Mitrovice trebalo da krene naprednjački karavan. Reč je o prvom mitingu SNS i stranaka koje su na njenoj listi u kampanji za predstojeće izbore. „Izborom Sremske Mitrovice kao grada odakle kreće karavan SNS pokazuje koliko je jak fokus na Vojvodini“,ocenjujeovaj list.

Grad zahvaljujući SNS

Usvajanjem u Skupštini izmena i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji Srbije, Vršac je dobio status grada. Gradonačelnik Čedomir Živković je rekao da se to konačno dogodilo zahvaljujući SNS „nakon 15 godina, nekoliko bezuspešnih inicijativa, odsustva sluha svih prethodnih Vlada i lažnih obećanja DS, a i drugih stranaka“, preneo je Tanjug.

Zukorlić i Ugljanin

Pregovori o predizbornoj koaliciji Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka i Stranke demokratske akcije nisu „urodili plodom“. U saopštenju BDZS, bliskom sandžačkom muftiji Muameru Zukorliću, navodi se da razgovori nisu uspeli jer su za „SDA Sulejmana Ugljanina, bili neprihvatljivi principi jedinstva Islamske zajednice i formiranje koalicije na svim nivoima“.

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve