Loader

4.4.2016.

Sasvim običan predizborni dan

07.april,12:00

O čemu je Vučić govorio na Kosovu i Metohiji, a šta obećavaju drugi lideri na predizbornim konvencijama

Čuvanje srpstva

Država će na svaki način pomoći Srbima koji su ostali na Kosovu i Metohiji, koji čuvaju srpstvo i Srbiju, iako nema mogućnosti kakve je imala pre 1999, poručio je lider SNS-a Aleksandar Vučić na konvenciji naprednjaka u Zubinom Potoku. On je rekao da je to način da se čuva Srbija, da se štiti i čuva Kosovo i Metohiju. Vučić je dodao i da je u prethodne dve godine na Kosovu i Metohiji urađeno dosta, a da lažne patriote, koje su ranije upravljale zemljom i imale velike i teške reči protiv drugih Srba, na svemu što je važno za Srbe, nisu uradile ništa.

Vlada obmanjuje javnost

Boris Tadić, predsednik SDS-a i jedan od nosilaca izborne liste „Savez za bolju Srbiju – LDP, LSV, SDS“, razgovarao je sa građanima o potrebi izgradnje infrastrukture u prestonici i tom prilikom ocenio da se u poslednje četiri godine ništa nije radilo. Povodom polaganja kamena temeljca u Obrenovcu za izgradnju fabrike „Meita“, Tadić je kazao da je Vlada Srbije ponovo obmanula građane rekavši da će tu biti otvoreno 1.400 radnih mesta, a ispostavilo se je reč o projektu na sedam godina za 770 radnika. „Znači, 100 radnika godišnje“, rekao je Tadić.

Brana fašizmu

Predsednik LSV Nenad Čanak je na predizbornoj konvenciji, održanoj u velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, rekao da ta stranka mora biti brana rastućem fašizmu koji je ne samo u regionu nego i u celoj Evropi počeo da diže glavu. Nenad Čanak je naglasio da je antifašizam prva i nikad zanemarena osobina LSV-a od koje se nikada i ni u kom delu ne može odustati, istakavši da oko toga nema pogađanja ni kompromisa.

Prva radikalska vlada posle Stojadinovićeve

Lider SRS Vojislav Šešelj rekao je na predizbornom mitingu u Vranju da će posle 24. aprila formirati prvu radikalsku vladu posle Milana Stojadinovića i preuzeti odgovornost za sređivanje stanja u svim sferama društva. Vojislav Šešelj je osudio saradnju premijera Aleksandra Vučića sa osvedočenim srpskim neprijateljima poput Tonija Blera i rekao da Vučić ne može da vodi Vladu Srbije.

Glas da penzioneri žive normalno

Samo glas za DS je glas protiv daljeg smanjenja penzija i glas za vraćanje penzija na prethodni nivo izjavio je predsednik ove stranke Bojan Pajtić nakon potpisivanja sporazuma o saradnji sa Ujedinjenim sindikatom penzionera Srbije. Lider DS-a je rekao da su penzioneri godinama i decenijama vredno radili, stvarali i podizali zemlju, a danas su smanjenjem penzija poniženi, uvređeni i opljačkani.

Borba protiv primitivizma

Lider SDPS-a Rasim Ljajić izjavio je da ta stranka želi da završi posao koji je započela i da se konačno kaže dosta primitivizmu i nacionalizmu. „Mi smo brana tom primitivizmu, mi hoćemo da zaustavimo svaki nacionalizam, i onaj srpski i onaj bošnjački, a danas ima i jednog i drugog“, rekao je Ljajić. On je, reagujući na poziv Sulejmana Ugljanina da međunarodne snage dođu u Sandžak, rekao je da će ta stranka rešavati probleme građana. „Neka oni pišu UN-u. Mi moramo da rešavamo vaše probleme sa kojima se suočavate, to je naš posao“, rekao je predsednik SDPS-a.

Alternativa naprednjacima

Lider LDP-a Čedomir Jovanović tvrdi da nema zavera o ujedinjenju svih protiv Aleksandra Vučića i ističe da je cilj koalicije SDS – LDP – LSV stvaranje jake alternative lideru naprednjaka. Govoreći o saradnji sa Borisom Tadićem, Jovanović je kazao da nisu sporne razlike između njih, da one postoje i danas, ali da im je u fokusu obaveza da nešto urade. „Zašto bih oduzeo pravo Tadiću da ima drugačiji stav o nekim pitanjima koja su nas u prošlosti delila. Ne pada mi na pamet da se posipam pepelom i da to tražim od njega“, rekao je Jovanović.

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve