Loader

Izborna kladionica Vremena 2016

Okoristite se o izbore!

15.april,01:18

Pokažite svoje poznavanje političke scene, potvrdite se kao dobar prognozer i profitirajte i vi od ovih izbora! Pogodite kako će proći kandidati 24. aprila 2016. i osvojite godišnju pretplatu na elektronsko izdanje.

Vaše procene

Glasanje je završeno. Igralo je 118 posetilaca sajta. Ovde možete videti kako su učesnici glasali.

Prva kladionica

Druga kladionica

Na dnu obe tabele dat je tačan rezultat.

Nedeljnik „Vreme“ i pred vanredne parlamentarne izbore od 24. aprila 2016. otvara svoju tradicionalnu malu „internet kladionicu“ u kojoj čitaoci – takmičenja radi – mogu da daju svoje predviđanje raspodele snaga u budućem parlamentu.

Kako „kladionica“ funkcioniše?

1. Popunite formulare za klađenje. Ovoga puta možete okušati sreću dvaput pošto organizujemo dva klađenja: teže i lakše. Naravno, i nagrade su srazmerne težini zadatka. Možete učestvovati u obe ili samo u jednoj kladionici – po želji!

Prvo predviđanje odnosi se na tačan procenat osvojenih glasova. Potrebno je da svim listama i kandidatima koji učestvuju na parlamentarnim izborima dodelite procentualni iznos glasova birača izašlih na izbore koji će, po vašem mišljenju, da osvoje.

Drugo predviđanje je jednostavnije i odnosi se samo na to ko će uopšte ući u parlament. U formularu treba samo da obeležite liste koje će, po vama ući u skupštinski saziv.

2. Posle toga OBAVEZNO kliknite na link „POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI“ koji se nalazi u dnu ove strane i u komentar upišite svoje podatke:


– pseudonim koji ste naveli u formularu za klađenje,


– email adresu za eventualni kontakt u slučaju da osvojite nagradu i

NAGRADE

Za učestvovanje u prvoj kladionici:

1.
Učesnik koji pogodi tačan procenat svih stranaka koje su dobile mandate (±0,1%) dobiće četvorogodišnju pretplatu na internet izdanje nedeljnika Vreme, plus jednu štampanu knjigu u izdanju „Vremena“ po izboru. Pobedniku se priznaje važenje pretplate u četvorogodišnjem trajanju čak i ako vlada padne pre isteka mandata.

2.
Tri učesnika kladionice koji najpribližnije pogode procente izbora dobiće godišnju pretplatu na internet izdanje nedeljnika „Vreme“.

3.
Učesnici kladionice za svaki tačan procenat (±0,01), dobijaju po jednu mesečnu pretplatu na internet izdanje nedeljnika „Vreme“.

 

Za učestvovanje u drugoj kladionici:

4.
Učesnici koji tačno pogode koje će sve liste osvojiti mandate dobiće šetomesečnu pretplatu na naše internet izdanje ili štampanu knjigu u izdanju „Vremena“ (po želji).


– dan i mesec rođenja (ne treba godina), da bismo sprečili eventualnu zloupotrebu.

Bez popunjavanja podataka iz koraka 2. vaše klađenje neće biti valjano.


Ovi podaci biće vidljivi samo našem administratoru. Vašu email adresu koristićemo samo za eventualni kontakt s vama i ne ustupamo je drugima.

Biće uvažene prognoze koje stignu do 20:00 (CET) časova 24. aprila 2014.

Imena pobednika ćemo objaviti nakon što Republička izborna komisija (RIK) proglasi konačne rezultate izbora od 24. aprila 2016. Pobednika, odnosno dobitnike nagrada određuje uredništvo „Vremena“.

Srećno!

Izborni orijentir

Radi lakšeg procenjivanja šansi pojedinih lista možete pogledati:

Kako su čitaoci Vremena prognozirali na prošlim izborima vidite u
Izbornoj kladionici 2014

Koliko su čitaoci Vremena bili dobri prognozeri u prošlom turnusu vidite u web specijalu Kako smo birali – Izbori 2014.

Uporedite liste kandidata za poslanike iz 2016. i 2014.

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve