Loader

Saopštenje za medije

Nova predsednica UO IN2 grupe

25.januar,14:18

Najveću softversku kuću u Hrvatskoj kupila kanadska kompanija Constellation Software Inc

Zagreb, 18. januar 2018. – Katarina Šiber Makar, dosadašnja članica borda, nova je predsednica upravnog odbora „IN2 grupe“. Do promene na vrhu dolazi desetak dana pošto je najveću softversku kuću u Hrvatskoj kupila kanadska kompanija Constellation Software Inc.

„IN2 je jedna od najdugovečnijih i najvećih informatičkih kuća u regionu. Kompanija ima impresivnu bazu zadovoljnih korisnika i izvanredne ljude. Takav uspeh i potencijal retka su pojava u bilo kojoj industriji i predstavljale bi izazov za svakoga. Moj prioritet je da IN2 nastavi da posluje i raste sa svim pozitivnim osobinama koje cene naši zaposleni i klijenti, dok nam pripadnost globalnoj CSI grupaciji sada otvara i sasvim nove, uzbudljive mogućnosti razvoja. Kroz dalji razvoj IN2 želimo da pružimo usluge i softverska rešenja koja na najbolji način zadovoljavaju poslovne potrebe naših klijenata i da budemo jedan od nosilaca procesa digitalizacije u privredi i javnom sektoru“, izjavila je Katarina Šiber Makar.

IN2 grupa prisutna je u Srbiji od 2006. godine, najpre preko predstavništva, a od 2009. sa svojom kompanijom IN2 informatički inženjering d.o.o.

Kompanija Constellation Software Inc. preuzela je IN2 grupu preko svoje ćerke kompanije Vela Operating Group, a IN2 nastaviće da radi kao samostalna grupa s jakim fokusom na postojeće klijente i tržišta u kojima je IN2 grupa već prisutna. Uz to će se u saradnji i integraciji sa Vela grupom jačati kompetencije i tržišni potencijal kroz iskustva i mogućnosti koje nudi CSI. Constellation Software Inc. je globalna grupa sa sedištem u Kanadi koja ima preko 13 hiljada zaposlenih, u više od 200 samostalnih kompanija na pet kontinenata.

Ante Mandić, osnivač IN2 i dosadašnji vlasnik, postigao je dogovor o akviziciji IN2 grupe s kanadskom grupacijom Constellation Software vodeći se motivom da IN2 zadrži autonomiju i svoje ključne vrednosti i da osigura kompaniji mogućnost za dalji rast poslovanja. Ante Mandić ostaće aktivan u IN2 grupi u ulozi Savetnika Borda za razvoj poslovanja.

Katarina Šiber Makar je članica Borda IN2 grupe od juna 2016. Na to mesto došla je iz Deutsche Telekoma u kojem je bila potpredsednica za digitalnu transformaciju u 12 zemalja grupe. Pre toga bila je na upravljačkim pozicijama u Hrvatskom Telekomu, T-Mobileu, Barr Pharmaceuticalsu i Plivi. Uz diplomu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu ima magisterij iz ekonomije i doktorat iz oblasti informacionih sistema i telekomunikacija.

O kompaniji Constellation Software Inc.
Kompanija Constellation Software Inc. (CSI) je grupacija koja razvija, preuzima i upravlja softverskim kompanijama koje imaju poslovna softverska rešenja. www.csisoftware.com

O kompaniji Vela Operating Group
Operativna grupa Vela globalno pruža softverska rešenja za niz industrijskih vertikala. Kao operativna grupa unutar grupacije Constellation, Vela razvija, preuzima i upravlja softverskim firmama koje pružaju specifična rešenja. Vela kompanije ulažu u svoj razvoj sa ciljem da postanu lideri u svojim industrijama kako bi što kvalitetnije podržavale svoje korisnike. Pomažu kompanijama u poboljšanju njihovog poslovanja, u postizanju rasta putem organskih inicijativa i putem akvizicija kojima će osnažiti svoj položaj na tržištu. velasoftwaregroup.com

O IN2 Grupi
IN2 Grupa je osnovana 1992. u Zagrebu. Danas je jedna od najvećih softverskih kompanija u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Kompanija je specijalizovana za razvoj i implementaciju vlastitih i standardnih softverskih rešenja, za javni i privatni sektor. IN2 Grupa danas zapošljava više od 650 informatičkih stručnjaka u svojih devet filijala u sedam zemalja regije. www.in2.eu

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve