Loader

Živorad Vasić, potpredsednik Delta Holdinga

Delti gubitak, dobit Beogradu

10.maj,21:11

Živorad Vasić, potpredsednik Delta Holdinga: "Možemo da obnovimo i podignemo na noge kongresni centar Sava"

„Delta Holding je potpuno uveren da može da obnovi i podigne na noge kongresni centar Sava. Ta uverenost ide dotle da smo spremni da preuzmemo na sebe svaki gubitak u poslovanju, ukoliko ga bude, a ukoliko poslovanje bude pozitivno, u šta smo uvereni, da dobit podelimo sa Gradom Beogradom, prema odredbama ugovora koji bismo potpisali“, kaže Živorad Vasić, potpredsednik Delta Holdinga i regionalni direktor InterContinental Hotels Grupe.

„Nudimo Beogradu nešto što do sada nije viđeno u javno-privatnom partnerstvu: da eventualni gubitak ide na račun Delte kao privatnog partnera, a da eventualnu dobit delimo. Dva su razloga za takvu ponudu: prvo, mi smo veoma motivisani za obnovu Sava centra, jer znamo šta on znači za kongresni turizam u Beogradu, a i za Deltin hotelski biznis. Drugo, Delta ima veliko iskustvo u hotelskom biznisu, ima i finansije i kadrove i zato smo veoma optimistični u pogledu rezultata, ako dobijemo priliku da upravljamo ovim jedinstvenim kongresnim centrom u zemlji“.

„Spremni smo da uložimo 25 miliona evra, da rekonstruišemo kompletno Sava centar, tako da dobijemo novu fasadu, a u unutrašnjosti objekta veliki broj funkcionalih sala. Naš plan je da Beograd dobije kongresni centar u rangu najboljih u Evropi, ali da ima i prateće sadržaje koji će privući i zadržati i stranog i domaćeg gosta“, kaže Vasić.

Delta Holding u svom sastavu ima i hotele InterContinental u Ljubljani, Crowne Plaza i HolidayIn u Beogradu, kao i BelExpoCentar. U toku je izgradnja Indigo hotela u Beogradu.

Poslednje izdanje

Intervju: Dobrica Veselinović

Bojkot nije dobro rešenje Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve