Loader

Iznenađenja na Rolan Garosu

04.jun,20:28

Ispali Nadal, Novak i Ana. Ko sada ima šanse?

Rafael Nadal je izgubio meč na Rolan Garosu! Najbolji teniser na svetu, četvorostruki pobednik na ovom turniru na kojem nikad do sada nije izgubio meč, poražen je u nedelju u četvrtoj rundi tj. osmini finala. Heroj dana je Šveđanin Robin Soderling 23. nosilac na turniru kojem niko nije davao nikakve šanse u ovom susretu. Međutim, sve što je Nadal uspeo je da dobije jedan set i to u taj breku: Soderling – Nadal 6:2, 6:7, 6:4, 7:6. Ovom najvećem teniskom iznenađenju sezone sigurno se najviše obradovao Rodžer Federer koji je na francuskom Gren slemu gubio tri uzastopna finala od popularnog Rafe. Federer sada ima veliku priliku da pobedi i na pariskom Grend slemu, na kojem nikada nije bio šampion, i tako postane jedini aktivni igrač koji je pobeđivao na sva četiri Grend slema (Nadalu nedostaje US Open). Najveću prepreku mogao bi mu predstavljati Britanac koji je u dobroj formi cele sezone, Endi Marej, pošto je naš Nole nacionale nažalost iznenađujuće ispao još u trećem kolu (od Kolšrajbera). Mada, sada kada više nema neprikosnovenog Nadala svi preostali igrači će pokušati da iskoriste šansu – nekako najmanje izgleda ima sam heroj nedelje Soderling, jer iskustvo nas uči da igrači koji naprave tako velika iznenađenja obično ne osvajaju velike turnire.

Ispala je i prošlogodišnja pobednica, naša Ana Ivanović. U razočaravajućem nastupu – u nedelju, u osmini finala, kao i Rafa – Ana je glatko izgubila od Beloruskinje Viktorije Azarenke. Nije to bilo toliko veliko iznenađenje (njih dve su se na WTA listi nalazile jedna do druge) koliko razočaranje za navijače u Srbiji. Tako je Rolan Garos izgubio oba prošlogodišnja šampiona u istom danu. Što se naših tiče, preostali su još Jelena Janković u ženskoj konkurenciji i Nenad Zimonjić u dublu sa Danielom Nestorom. Jelenu očekujemo da gledamo bar u polufinalu jer je žreb ovaj put, za promenu, prema njoj bio blagonaklon. U polufinalu bi mogla da se sretne sa Serenom Vilijams. Pošto su Zimonjić i Nestor prvi nosioci, od njih se očekuje barem finale. Zimonjić je i prošle godine igrao finale dubla, a Nestor je u dublu bio pobednik pre dve godine. Pa sad, ako u finalu pokleknu protiv braće Brajan – i nije strašno. Uprkos mnogim neprijatnim porazima mogao bi ovaj Rolan Garos još da ispadne i dobar za tenisere iz Srbije.

 

Poslednje izdanje

Intervju: Dobrica Veselinović

Bojkot nije dobro rešenje Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve