Loader

Dueti: Tadić i Šutanovac

18.jun,15:11

«Ko to tamo peva sa srećom i tugom, Ide Mile lajkovačkom prugom...»

Kako predsednik Republike Boris Tadić i ministar vojni Dragan Šutanovac, ili likovi koji jako liče na njih pevaju prilično skladno, kao da ih je učio Miroslav Ilić lično, mada je predsednik malo nesiguran u «gornjoj logi»: «Ja te pjesmom zovem, željna tvojih milovanja; sliku tvoju ljubim, ljubim, ljubim svakog dana…» vidi se na You Tube video klipu koji je 29. maja postavljen i na blogu B92

Vidi se i kako predsednik u dobrom raspoloženju ministru daje bakšiš.

Taj video materijal je propraćen s nekoliko ironičnih komentara. Zašto? I drugi su pevali. Drug Tito je jednom svirao klavir. Slobodan Milošević je pevao «I did it my way» i «Tenderly». I Mirko Marjanović je umeo da zapeva: «Volga Volga reko Ruska». Koštunicu su hteli da razapnu zato što se smešio dok je na koncertu za Srpsku novu godinu pevala Ceca. Ko peva zlo ne misli.

Pošto je u krizi potreban neki pozitivan signal, dobro je što pevaju. Pesma nas je održala.

«Ko to tamo peva sa srećom i tugom, Ide Mile lajkovačkom prugom…»

A ako pevaju iz očaja?! Nek pevaju, nek se teše. «Sviće zora u subotu, dan doleće iz daljine…» A neće se od pesme leba najesti, što kaže onaj momak iz kultnog Šijanovog filma «Ko to tamo peva».

Inače, autobus firme Krstić iz tog filma je sada deo etnoparka u Kniću, pored puta za Mrčajevce, na jednom proplanku ispod velik breze, pored jedne kafane. Tako se tvrdi i dokumentuje na sajtu Tekla reka

Poslednje izdanje

Intervju: Dobrica Veselinović

Bojkot nije dobro rešenje Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve