Rezultati pretraživanja

1.

Intervju – Veselin Marković, pisac: Nedodirnuti životi (Vreme 1406)

autor: Sonja Ćirić

 

„Već godinama gledam, i kod nas i u svetu, kako je vlastodršcima lakše da apstraktno raspredaju o nacionalnim interesima i identitetu nego da ljudima unaprede život"
 

2.

Baština: Ideja nečeg u čemu smo zajedno (Vreme 1406)

autor: Sonja Ćirić

 

Kolo je upisano na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva. Specijalnost i ključ ovog uspeha je sprega vladinog i nevladinog sektora
 

3.

Intervju – Andrej Blatnik, pisac: Reči su važne (Vreme 1405)

autor: Sonja Ćirić

 

"Evropa izmišlja zajednička kulturna jezgra i evropsku kulturu kroz konkurse koji podstiču međudržavne koprodukcije i prevođenje. To je saradnja per se, a ne zbog unutrašnje potrebe za spajanjem"
 

4.

Intervju – Predrag – Peđa Milošević, slikar: Efekat leptirovog krila (Vreme 1404)

autor: Sonja Ćirić

 

"Mi vodimo računa o sebi i svom zdravlju pa idemo u džim, brojimo kalorije i vitamine, a ne vodimo računa šta čitamo i šta gledamo"
 

5.

Intervju – Dr Dejan Masliković, pomoćnik ministra kulture i informisanja: Ka novoj formi našeg nasleđa (Vreme 1404)

autor: Sonja Ćirić

 

"Ako mi ne obavimo proces digitalizacije naše kulture, nećemo biti vidljivi. Mladi sve što ih zanima traže na Guglu, i ako naše kulture nema na internetu, neće ni znati da ona postoji"
 

6.

Intervju – Srdan Golubović, reditelj: Sedmodnevna oaza pre Oca (Vreme 1403)

autor: Sonja Ćirić

 

"Pitanja: kuda ide ljudski rod, gde je čovek izgubio sopstvenu dušu, zašto nestaju empatija i solidarnost među ljudima, zašto nema ljubavi – sama su se nametnula kao dominantna na Festivalu autorskog filma"
 

7.

Knjiga: O muzici i onom povodom nje (Vreme 1402)

autor: Sonja Ćirić

 

Eseji, koji su i lična priča u Tajnim vezama Đorđa Matića
 

8.

Intervju – Branislav Trifunović, glumac: Nema gorih od ovih (Vreme 1402)

autor: Sonja Ćirić

 

Ova vlast zna kako da vlada narodom. Neko nas je dobro prostudirao, psihološki, sociološki, svakako. Neprestano nas plaše da će nam biti gore, da će se, na primer, vratiti "žuti", da će se vratiti neman! I narod poveruje da su ‘žuti’ gori od ovih. Tačno je da su oni pravili svakakve gluposti i greške, ali sve je to manje od grešaka koje pravi sadašnja vlast. A narod je lako zastrašiti, zato što pamti sankcije, nemaštinu, rat i bombardovanje. Takav narod kaže: dobar nam je ovaj, ne spava, stigne svud, zna engleski, ima i indeks, bolje da ja ćutim da ne bude gore od ovoga
 

9.

Intervju – Ivana Vujić, rediteljka: Moć ljubavnog novčanika (Vreme 1400)

autor: Sonja Ćirić

 

"Elfride Jelinek je pisac koji prevazilazi temu ženskih prava. Svim ljudima su danas isključena prava. Čim uzmete kredit, koja vi prava imate sem da ga otplaćujete"
 

10.

Intervju – Vesna Aleksić, spisateljica za decu i mlade: Mogućnost promene (Vreme 1398)

autor: Sonja Ćirić

 

"Mislim da je opšta pojava u našem društvu da se na književnost za decu i mlade gleda kao na prigodno stvaralaštvo. Ako deci pružamo sve najbolje, od najboljeg komada mesa, patika, igračaka, telefona, zašto književnost nije na tom spisku"
 

Stranica 1 od 69 (687 rezultata)    na stranu od 69
 

 

 

 

 

 

 

 

Novosti

 

Naslovi.net

 

Male Novine