Ko je Aleksandrija Okasio-Kortez>

Uspon devojke sa dna

jovana georgievski

Prošle godine u ovo vreme, jedna devojka portorikanskog porekla, odrasla u Bronksu, konobarisala je i mešala pića u dva njujorška restorana kako bi pomogla porodici koja se našla u teškoj finansijskoj situaciji. Godinu dana kasnije, Aleksandrija Okasio-Kortez (1989) postala je vodeća kandidatkinja Demokratske partije za 14. distrikt Grada Njujork, pobedivši na unutarstranačkim izborima Džozefa Kraulija, stalnog predstavnika Njujorčana u Kongresu od 1999. godine. Kortezova će u novembru ove godine pokušati da postane članica Kongresa. Ako u tome uspe, biće najmlađa žena u istoriji Kongresa


Članak koji ste otvorili dostupan je samo pretplatnicima.

Ako još niste pretplatnik, možete se registrovati i pretplatiti

Svi članci iz aktuelnog broja, plus PDF štampanog izdanja: 2 EUR

 PODRŽITE SLOBODNE MEDIJE, PRETPLATITE SE NA VREME

Ostali oblici pretplate

 

Obaveštenje za domaće korisnike

Korišćenje strane institucije elektronskog novca za plaćanja između rezidenata nije dozvoljeno važećom zakonskom regulativom Republike Srbije.

Ovim obaveštenjem NP Vreme d.o.o. Beograd se ograđuje od odgovornosti za eventualne uplate izvršene PayPal sistemom naplate suprotno važećim pravnim aktima.

Pretplatnici kojima je pretplata istekla treba da popune svoje stare podatke da bi je produžili pod starim korisničkim imenom.

Aktivni pretplatnici mogu da se uloguju i čitaju tekstove iz najnovijeg broja.

zaboravljena lozinka?
Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net